Sportsys's Blog

Sportsys – Stå-på

SYND

Posted by sportsys den mars 15, 2015

Det stunder mot et par helger der langrennsløperne virkelig skal få kjørt seg. I Holmenkollfemtien møtes våre landslagsløpere for å måle krefter mot hverandre og mot de ypperste utlendingene. Det er blitt sagt at den følelsen  en langrennsløper har når han jager rundt i Nordmarka best kan sammen-lignes med den følelsen en katolikk har når han går til alters i Peterskirka.  Og hvem vil gå av med seieren? Northug, Legov, Rønning, Vyleksanin, Ricardsson, Dyrhaug, Sundby, ……

Neste helg drar  langløpsfolket til Rena for å gå Birken. Det er ikke mindre stas. Hvem kommer først til Lillehammer? Rezac, Pettersen, Aukland, Gjerdalen, Eliassen….?

Vi som er interessert i langrenn syns det hadde vært stas om alle løperne kunne samles til en skikkelig mannjevning (unnskyld ordbruken jenter) i langrennsløypa. Og der ordet langrenn gjerne ble skrevet med lang ‘a’.
Vi syns det er synd at miljøet har delt seg, og vi er ikke lenger sikker på hvem som er best i det som vi oppfatter som sjelen i sporten. Vi la merke til at svenskenes Olsson valgte Vasaloppet sist helg fremfor enda en 15 km i en 5 kilometers sløyfe i Lahti. Kanskje er det et tegn på at også verdensmestre ikke lenger syns det er så stas å alltid måtte kappgå rundt pølseboder og gratishauger?

Vi hadde også valget sist helg. Vi befant oss på Sjusjøen med milevis med skispor og metervis med snø rundt oss. TV2 sendte Vasaloppet mens NRK fylte sendeflata med langrenn fra Lahti.
Vi så ut gjennom vinduet, bildet vi så lignet på skogsterrenget mellom Sælen og Mora, sjøl om det akkurat denne dagen var vått.  Valget var enkelt. Gratulerer Eliassen og Aukland.

Hvem var det som vant i Lahti, forresten?

Tilslutt, til dere som alltid snakker om penger og  reklameverdi; spar oss akkurat denne gangen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: