Sportsys's Blog

Sportsys – Stå-på

NÅR FJELLET IKKE KOMMER TIL MUHAMMED MÅ MUHAMMED KOMME TIL FJELLET.

Posted by sportsys den desember 31, 2013

NÅR FJELLET IKKE KOMMER TIL MUHAMMED MÅ MUHAMMED KOMME TIL FJELLET.

Ordene stammer visstnok opprinnelig fra det britiske multitalentet Francis Bacon. Han gjorde seg bemerket som filosof, forfatter, statsmann og jurist. Noen vil sågar ha det til at han var mannen bak forfatternavnet William Shakespeare. Men langrennsløper var han definitivt ikke.

Likevel drister vi oss til å sitere ham i forbindelse med det vi ble vitne til under åpningen av Tour de Ski forleden. For maken til parodi på et langrenn har vi aldri sett. Her var verdens aller beste samlet til en av årets største konkurranser. Jeg hadde sett for meg flotte løyper omkransa av snøpynta tyske juletrær.  Og ble grundig skuffet. Vårt eget ess Martin Johnsrud Sundby sa det klart og tydelig til NRK-reporteren, dette var en parodi på en langrennskonkurranse. Og han fulgte opp med å, meget betimelig, stille spørsmålet, hvor er reservearenaen?  Han mente at slike arrangementer tjener kun annonsørene, og kanskje på sikt, ikke dem engang! Martin var ikke villig til å være med på å underskrive dødsattesten til langrennsporten på tysk grus og gress!  Og det kan godt tenkes at Martin har rett. Det snakkes og skrives mye om den såkalte klimatrusselen. Den må kanskje tas alvorlig. Arrangørene må i alle fall demonstrere en såpass ærefrykt for idretten (og ikke bare for Viessmann &Co) at de sørger for sportslig forsvarlige forhold.

Vi fikk for øvrig stor respekt for Martin Johnsrud Sundby etter hans bramfrie opptreden i TV-ruta. Vi er ikke bortvendt med slikt. Så snart idrettsutøveren får navnet sitt på sponsorbilen og penger på bok holder de fleste kjeft. Det er lenge siden nå at vårt fotballess Lars Bohinen i 1995 boikottet en landskamp mot Frankrike i protest mot landets atombombeprøver i Stillehavet. Og enda lenger siden vårt løpe-ess Arne Kvalheim i 1969 sa nei til å delta under EM i Helleas i 1969 fordi han , i likhet med mange andre, ikke likte militæærjuntaen som herska der. Stå på Martin. Kanskje bør du også kviskre arrangøren in spe av det kommende vinterolympiaden i 2022 at de også bør sørge for å legge arrangementet på et sted der det er snø.

Sjøl feira vi jul på barmark i Oslo, og markerte høytiden med plenklipping juleaften. Før vi drog til Sjusjøen. Nettopp nå er Romjulsrennet ferdig. Nesten 600 deltagere gikk 23 km på natursnø. Slå den Mellom Europa.

Godt nyttår til alle!

Reklame

Én kommentar til “NÅR FJELLET IKKE KOMMER TIL MUHAMMED MÅ MUHAMMED KOMME TIL FJELLET.”

  1. j said

    gris

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: